Lyxfrukost med Mordtema
 
Efter att ha haft svåra ångestproblem senaste tiden kanske jag hittat mitt sätt att faktiskt komma upp och komma igång på morgonen.
Som många av er kanske inte vet eller kanske iallafall inte vet så mycket om, så mår jag inte så bra ibland.
Det går upp och ner med mig hela tiden och det är svårt att få ihop en fungerande vardag många dagar.
Men senaste tiden har varit svår, och det är ingen bakomliggande anledning utan ibland dippar det bara ner i dalar där det är svårare och tyngre.

Morgonarna har alltid varit värst. Det är tufft att vakna. Det är tufft att gå upp.
Jag vaknar ofta med huvudvärk eller tryckande ångest redan från första  stund och då är det riktigt jobbigt att komma upp med motivation och börja sin dag.

Men idag! 
Idag vaknade jag med ångest. Känslan av att kräkas när som helst utav panik och tryckande motvilja i hela kroppen. Men det kan jag ju hantera, det är det som kommer efter det som är jobbigt.. Tankarna, hjälplösheten, när man inser att "fan, hur ska jag kunna hinna det jag ska göra idag?".
Och då gäller det ju att hitta små knep som gör den där kullen lite enklare att kräla sig upp för.
Och jag har idag testat en ny grej, inte så stor men den hjälpte för mig och nu, redan 11.18 är jag förbi morognångesten. Som annars kan sitta i fram till 15.

Idag, idag ställde jag mig och pyntade min frukost. Jag tog fram granatäpple, vegansk youghurt, banan, äpple och granola med masssa gott i och satte igång och dekorerade och fixade fint.
Med en podcast till, en podcast min lillasyster tipsade mig om häromdagen faktiskt och något som fångade min uppmärksamhet och fick mig att fokusera på annat. Mordpodden som gjorts utav två tjejer som ett skolporojekt men som blivit större än va de någonsin kunnat ana! Första säsongen handlar om mord i Småland, min hemort. Och andra säsoongen som precis börjat handlar om mord i Skåne. 
Så tack Ellen, fy fan va fank you. 

Frukosten kanske inte blev det proffsigaste jag sett men den gjorde iallafall susen.
 
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

mumms

Svar: Kan man verkligen säga! MMMMM!
Josefine Svärd

FrökenTV, bloggen om tv och film

åååh underbart

Svar: Verkligen! Sån skillnad! :D
Josefine Svärd

Christina

Frukosten ser underbar ut och väldigt fint fotad :) Jobbigt med ångest, min dotter hade panikångestattacker i högstadiet och det tog några år innan det blev bättre. Krya på dig!

Svar: Tusen tack! :DJa, jag hoppas fortfarande på livet utan panikångest.. Haft det så länge jag kan minnas. Men jag tror på att jag kan bli fri ångest en dag! :)
Josefine Svärd

josephine Asplund

Tips på någon bra film/serie? Ha en fin kväll, kram<333

Svar: Oj ingen aning! Är inte mycket för serier, men öööööööh... Dr Who? Sjukt bra!
Josefine Svärd

Amanda Karlsson

Hej Josefine! Jag heter Amanda och är en av tjejerna som gör Mordpodden. För det första: Hjälp vad duktig du är på att fotografera! Fantastiskt vackra bilder. För det andra: SÅ himla kul att du hittat vår podd och vad underbart om den fick dig att fokusera på annat om så bara för en liten stund. Se till att ta hand om dig själv nu och återigen tack för att du lyssnade <3 KRAM

Svar: Wow tack för att du tog dig tid att lämna en kommentar! :D Väntar i spänning på nya avsnitt från er! Hoppas du har det bra du med :) <3
Josefine Svärd

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress